Συνταγή
Πατάτες γεμιστές με vegan cheddar melt και μανιτάρια
Συστατικα
Για τα μανιτάρια- 500 γρ. μανιτάρια
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 1 κλωνάρι θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
- Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- Χοντρό αλάτι
- Αλουμινόχαρτο
- Φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
Οδηγιες
Για τα μανιτάρια- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
- Μόλις τα μανιτάρια χάσουν τον όγκο τους, σβήνουμε το κρασί.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες χρησιμοποιώντας την πράσινη πλευρά από το σφουγγαράκι για τα πιάτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε χοντρό αλάτι.
- Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε, τις σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Τις ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κόβουμε στη μέση.
- Γεμίζουμε κάθε πατάτα με vegan cheddar melt και σοταρισμένα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε από πάνω 2-3 λεπτές φέτες φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Πηγή: Cool Artisan