Πατάτες γεμιστές με vegan cheddar melt και μανιτάρια




Αυτή η vegan συνταγή που θα μπορούσε να είχε βγει από κατάλογο μπεργκεράδικου είναι το αντίστοιχο του banana split σε φαγητό: Ζεστές πατάτες, μαγειρεμένες πρώτα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια στο φούρνο, κόβονται στη μέση και γεμίζονται με σοταρισμένα μανιτάρια και χορτοφαγικό cheddar melt!

Συστατικα

Για τα μανιτάρια
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 1 κλωνάρι θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τις πατάτες
  • 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • Χοντρό αλάτι
  • Αλουμινόχαρτο
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα

Οδηγιες

Για τα μανιτάρια
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  • Μόλις τα μανιτάρια χάσουν τον όγκο τους, σβήνουμε το κρασί.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Για τις πατάτες
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες χρησιμοποιώντας την πράσινη πλευρά από το σφουγγαράκι για τα πιάτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε χοντρό αλάτι.
  • Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις βγάζουμε, τις σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
  • Τις ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κόβουμε στη μέση.
  • Γεμίζουμε κάθε πατάτα με vegan cheddar melt και σοταρισμένα μανιτάρια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 2-3 λεπτές φέτες φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.


Πηγή: Cool Artisan